GOEDKOPERE WONINGEN KRIJGEN VOORRANG IN ETTEN-LEUR

Bouwplannen met goedkope en middel dure woningen krijgen voorrang in Etten-Leur. Er is veel behoefte aan deze woningen en de gemeente moet keuzes maken, want er zijn te weinig ambtenaren om alle bouwplannen aan te kunnen. De prioriteit gaat concreet naar de verplaatsing van Life & Garden en de bouw van woningen op de plek waar het tuincentrum nu staat.

De gemeente rekende op honderd woningen, de ontwikkelaar denkt aan het dubbele. Een gedeelte van het plan bestaat uit betaalbare woningen. Verder zoekt de gemeente een tweede plek voor honderd flexwoningen voor spoedzoekers. Ook wordt gezocht naar een locatie voor nog eens 250 huurwoningen van Alwel. Van de 1400 woningen die de gemeente in de wijk Haansberg realiseert, zijn er 450 van Alwel.

Voor de andere 250 uit de woondeal die met de corporatie gesloten is, wordt nog ruimte gezocht. De gemeente wil dat er tot en met 2026 1600 nieuwe woningen bijkomen. Men moet keuzes maken, en dat betekent dat ze nadrukkelijk kijken naar de woningen die het eerst nodig zijn. Dan hebben we het vooral over woningen aan de onderkant van de markt.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…