GRATIS ENERGIEFIXERS HELPEN ENERGIE TE BESPAREN

Gemeente Rucphen zet gratis energiefixers in om bewoners van huizen met Energielabel E,F of G te helpen met energiebesparende maatregelen. Op die manier kan het energieverbruik direct lager worden. Dat scheelt in de kosten! Het betreft een pilot voor 100 (koop)woningen die zeer slecht geïsoleerd zijn. De energiefixers kunnen relatief goedkope energiebesparende maatregelen toepassen.

De energiefixers komen bij u thuis, geven energieadvies, en een pakket aan maatregelen, van radiatorventilators tot tochtstrips. Met deze aanpak wordt een doelgroep geholpen die net buiten de boot viel voor de energietoeslag, maar wel met hoge energiekosten te maken heeft. Het zijn over het algemeen koopwoningen van particulieren.

De gemeente heeft 100 huishoudens geselecteerd die in aanmerking komen voor deze pilot. Zij krijgen op korte termijn een brief met daarin meer informatie over de energiefixers en hoe ze een afspraak maken. Na afloop van de pilot wordt het project geëvalueerd en zullen de resultaten gebruikt worden om later dit jaar een groter aantal woningen te bezoeken.

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…