GROEI BRABANTSE WONINGVOORRAAD HOOGSTE NIVEAU

In 2022 is de woningvoorraad in Brabant toegenomen met 13.850 woningen. In 2021 lag de groei op 13.000. Voor het 2e jaar op rij ligt de voorraadgroei daarmee op het hoogste niveau in 25 jaar. Ook op andere manieren wordt woonruimte toegevoegd, zoals via herbestemmen van leegstaande kantoren, winkels en ander vastgoed.
Tegelijkertijd valt er, onder meer door sloop, ook woonruimte weg.

Vorig jaar was dat zo’n 1.850. Op 1 januari van dit jaar telt Brabant 1.178.300 woningen. Met het Rijk is afgesproken om t/m 2030 130.600 woningen te bouwen in Brabant, inclusief herbestemming van leegstaand vastgoed. Gemiddeld genomen is dat zo’n 14.500 woningen per jaar. Rekening houdend met sloop van woningen worden er in diezelfde periode dan circa 120.000 woningen aan de voorraad toegevoegd.

Recent is de Regeling collectieve wooninitiatieven opengesteld voor financiële steun aan particuliere initiatiefnemers en sociale ondernemers die bouwen voor bijzondere doelgroepen. Daarnaast is er gelet op urgente opgaven op het snijvlak van wonen, zorg en welzijn vanuit de provincie, het nodige in gang gezet rond vraagstukken en opgaven rond ouderenhuisvesting.

Bron: Brabant actueel

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Tony Ronald - Help Get Me Some Help

Laden...

Laden

Laden…