GROOVIN AFL. 348: GELUK.

Terwijl overal nieuwjaarswensen worden uitgewisseld staat ook GROOVIN’ zondag 10 januari 2021 in het teken van het geluk. Te beginnen met ‘Good Luck Charm’ van Elvis uit 1961. Getalenteerde zangeressen als Mary Charpin Carpenter en Alison Krauss prijzen zich gelukkig en vervolgens belanden we met het aanstekelijke laid back gitaarspel van J.J. Cale bij nog zo’n ‘Lucky Lady’.

(1/3)
Er passeert een fortuinlijke vrachtwagenchauffeur en op een stoffige 78-toerenplaat uit 1950 vinden we ‘Lucky, Lucky, Lucky Me’ van Evelyn Knight. Ze wordt vocaal ondersteund door The Ray Charles Singers.
Het tweede halfuur is zondag voornamelijk Nederlandstalig. De gelukzaligheid van in het begin maakt daarin langzaamaan plaats voor een gevoel van melancholie en introspectie.
(2/3)
Ook Kees van Kooten en Wim de Bie dragen eraan bij, met een welbekende Gilbert O’Sullivan-cover uit 1972. Over de tijd van toen, waarin geluk heel gewoon was.
Weer geen prijs in de oudejaarsloterij, maar toch zin in geluk? Stem dán zondagmorgen tussen 11 en 12 uur af op Radio Rucphen.

Samenstelling en presentatie: Jan Antens
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…