UITSLAANDE BRAND AXELL LOGISTICS ETTEN-LEUR

De brand op het bedrijventerrein aan de Hermelijnweg in Etten-Leur was bij Axell Logistics en begon maandagmorgen 10 april rond half 10 in de meterkast. De opslag van 26.000 pallets met lege petflesjes van buurbedrijf Berry Pet Power. De smeltende plastic flesjes zorgen voor de schadelijke dikke zwarte rook. De brand is gelukkig niet overgeslagen naar het buurbedrijf.

Buurtbewoners zijn gewaarschuwd voor verdwaalde glasdeeltjes in de omgeving, afkomstig van de zonnepanelen die op het dak van het bedrijf lagen. De glasdelen kunnen met beschermende handschoenen worden opgepakt en mogen bij het restafval.

Ook voor veehouders in de buurt van de brand is het oppassen. De boeren is geadviseerd om alle dieren in het gebied tijdelijk op stal te doen en het opgekuilde dierenvoer goed te inspecteren op mogelijke glasdeeltjes. De uitslaande brand bij Axell Logistics in Etten-Leur is onder controle, meldde Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Het blussen heeft nog uren geduurd. Ook is een deel van het bedrijfspand ingestort.

Ook boven Leur goed te zien. Ria de Schutter

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…