GROTE BRAND IN BREDASE PARKEERKELDER

Bij een grote brand in de parkeerkelder van een flatgebouw aan de Mgr. Zwijsenstraat in Breda, hebben zeker 9 mensen rook ingeademd. Zes van hen zijn in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bewoners van het complex konden niet naar huis door de rook in het pand.

De brand ontstond woensdagavond 28 december rond 20.15 uur en begon vermoedelijk bij een auto. De brandweer meldde later dat er meerdere voertuigen in brand stonden. Er hing een chemische lucht in de omgeving. De hulpdiensten waren met spoed ter plaatse en de brandweer schaalde in korte tijd op naar een zeer grote brand.

Negen bewoners met een woning vlak boven de kelder, ademden rook in. Ambulancemedewerkers bekommerden zich om hen en brachten daarna zes bewoners naar het ziekenhuis. Twee werden ter plaatse geholpen en een persoon vertrok na controle weer.

Andere bewoners van de flat werden door de hulpdiensten naar buiten geleid. Rond 21.30 uur was de brand onder controle en ging de brandweer aan de slag met het ventileren van de ruimtes.

De brand trok veel omstanders. Buurtbewoners werd geadviseerd uit de rook te blijven. Bij rookoverlast is het advies om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…