GROTE BRAND LOODS HAVENGEBIED MOERDIJK

In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 september heeft in een loods met compostopslag aan de Middenweg in Moerdijk een grote brand gewoed. Er was veel rookontwikkeling, waardoor stankoverlast ontstond. De brandweer rukte na 00.30 uur uit met groot materieel richting het havengebied. Vier tankautospuiten, twee hoogwerkers en een speciaal voertuig voor industriële branden kwamen ter plekke.

Brandweerdiensten uit de regio verleenden assistentie. Er werd een watertransport opgevraagd, om snel grote hoeveelheden water bij de loods te krijgen. De brand sloeg uit aan de zijkant van de loods en via het dak. Het gebouw van 60 m lang ging verloren. Rond 03.45 uur werd het sein brand meester afgegeven. De rook trok over het water van het Hollands Diep richting Dordrecht en Zwijndrecht.

Door de rook van de brandende compost in de loods was er sprake van een behoorlijke stankoverlast. De meetploegen van de brandweer hebben in de omgeving van de brand geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten volgens de Veiligheidsregio. Hoe de grote brand in het bedrijfspand kon ontstaan, is niet bekend.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…