GROTE STIJGING VAN ZILVERVISJES IN BADKAMERS

Het aantal meldingen van zilvervisjes in huis stijgt flink. Afgelopen december met 22% t.o.v. vorig jaar in diezelfde maand. Vooral in de zomermaanden pieken de zoekopdrachten rondom het bestrijden van de zilvervisjes, blijkt uit onderzoek van Saniweb. De badkamerspecialist onderzocht de zoektermen rondom ongedierte in de badkamer, en zilvervisjes zijn een opkomend probleem in Nederland.

Han Schorfhaar van Ongediertebestrijding Schorfhaar zegt dat zilvervisjes vooral in badkamers voorkomen. Zilvervisjes leven van vocht maar zijn niet gevaarlijk voor mensen. Je kunt er weinig aan doen om ze in huis te voorkomen. Zilvervisjes zijn dol op nieuwe huizen, waar de isolatie optimaal is. Daardoor is er minder ventilatie en blijft er te veel vocht in huis hangen.

Zilvervisjes worden bestreden door middel van een gel. Nog geen last van zilvervisjes in huis en wil je dit zo houden? Dan heeft Schorfhaar een tip: “Zorg dat je goed ventileert, door bijvoorbeeld alle deuren en ramen tegen elkaar open te zetten. Kijk voor meer informatie op:

www.saniweb.nl/over/nieuws/zilvervisjes

Zilvervisje, foto: Saniweb

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…