HALDERBERGE PAKT OVERLAST ARBEIDSMIGRANTEN AAN

Voor burgemeester Bernd Roks van Halderberge is de maat vol. Hij gaat paal en perk stellen aan de aanhoudende overlast van met name arbeidsmigranten in het centrum van Oudenbosch en rondom de haven. Het veiligheidsgevoel moet terugkeren. “Ik wil geen straten waar de rolluiken al om acht uur dicht gaan. We pakken nu door”.

Sinds deze zomer zijn er 2 extra boa’s. Twee elektrische scooters zijn inmiddels besteld. Zo zijn de handhavers beter zichtbaar en aanspreekbaar dan wanneer ze in auto’s rondrijden. Aan notoire overlastgevers zijn op vier plaatsen in het Oudenbossche centrum gebiedsverboden opgelegd. Het gaat volgens de burgemeester om mensen die overlast veroorzaken als gevolg van alcohol of drugs.

We gaan het gesprek aan met winkeliers, beleggers, pandjesbazen en uitzendbureaus voor arbeidsmigranten. Simpelweg aanbellen en de boel inventariseren. Illegale bewoning wordt niet langer getolereerd. Niet geregistreerde personen wordt direct een last onder dwangsom opgelegd.

De focus ligt nu op Oudenbosch, maar als er meer signalen uit bijvoorbeeld Hoeven komen, dan komen  we ook daar in actie.

Op 29 september belegt de gemeente een bijeenkomst op het gebied van Integrale Veiligheid.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Highway - Apron Strings

Laden...

Laden

Laden…