HALDERBERGE START DIGITAAL AANVRAGEN RIJBEWIJZEN

Vanaf maandag 3 oktober 2022 kunnen inwoners van gemeente Halderberge hun rijbewijs online verlengen. Ook kan een categorie-uitbreiding online aangevraagd worden. Het rijbewijs kan dan na twee werkdagen opgehaald worden aan de snel balie van het gemeentehuis in plaats van vijf werkdagen. Voor het aanvragen van een eerste rijbewijs is nog wel een afspraak op het gemeentehuis nodig.

Mensen zijn gewend om veel online te regelen zoals boodschappen bezorgen en online bankieren. Daarom is het voor de gemeente logisch om te bekijken hoe de dienstverlening zo makkelijk mogelijk kunnen inrichten, en online als dat kan.

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen is een pasfoto nodig die is gemaakt bij de fotocabine in het gemeentehuis of bij de erkende fotograaf. Een overzicht van erkende fotografen en foto cabines is te vinden op www.rdw.nl/locatiewijzer.

De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunnen inwoners met de DigiD-app met ID-check makkelijk de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Voor het inloggen bij de online aanvraag is een DigiD-app nodig met verhoogd beveiligingsniveau door eenmalige controle van het identiteitsbewijs.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Anthony - De Leugenaar

Laden...

Laden

Laden…