HALDERBERGSE CULTUURPRIJS VOOR GASTELS FANFARE

Gastels Fanfare heeft zaterdag 8 oktober de Halderbergse Cultuurprijs 2022 gekregen. Voorzitter John van den Bemd ontving zowel de eerste prijs van de vakjury als van het publiek.

Van de 1200 stemmen ging bijna de helft naar de muzikanten. Zij versloegen hiermee muzikaal duizendpoot Paul Buijs uit Hoeven en glazenier Ad Engelen uit Oud Gastel.

Tijdens de feestelijke avond in ’t Veerhuis werd de spanning tot het laatste moment van 22.05 uur opgevoerd. Zo trad het Projectkoor Halderberge van Paul Buijs op en waren er filmpjes van de genomineerden. Commissievoorzitter Jac Bastiaanse had het afgelopen jaar heel veel pareltjes gezien, waarbij deze drie er uit sprongen.

Gastels Fanfare is een levendige vereniging met bruisende ideeën. Niet weg te denken in het dorp. Zo biedt het de jeugd op een speelse manier volop kansen in het probeer orkest om dan de volgende stappen te nemen naar leerlingen- en groot orkest.

De winnaars zaten vooral in de zaal. Trompettist Rumon Hagenaars kreeg de jeugd cultuurprijs en kinderboekenschrijfster Dian van der Veer de aanmoedigingsprijs, beiden wonen in Stampersgat. De Cultuurmaand werd afgesloten. De commissie moet wel op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…