HANDBALCLUB ORION WIL ZELF VIJFSPRONG EXPLOITEREN

Om het voortbestaan te waarborgen is handbalvereniging Orion uit Rucphen bereid sporthal De Vijfsprong volgend jaar over te nemen. Het bestuur heeft dat de gemeente Rucphen laten weten.

De korte periode waarin ongeveer 75 vluchtelingen verblijven in De Vijfsprong is voor Orion nog wel te overbruggen, maar funest voor ledenbehoud.

Het bestuur ziet nu al leden afhaken omdat het de ouders simpelweg niet lukt om de jeugdleden op locatie te krijgen. Ze hebben van de gemeente een intern advies gekregen om in het najaar van 2023 naar een alternatieve locatie uit te zien en dat gebruik van de huidige sporthal per 1 oktober onmogelijk is.

Het college beraadt zich komende week over de toekomst van de sporthal. Voor de club blijven drie opties over. De sporthal behouden onder beheer van de gemeente, verkopen of de vereniging opheffen.

Orion overweegt met steun van sportkoepel NOC*NSF de sporthal over te nemen, ergens in 2023. Op dat verzoek is nog niet gereageerd. Er zijn meerdere initiatieven om de sporthal te behouden of een nieuwe neer te zetten. De tennisvereniging en de hockeyclub breiden hun accommodaties uit. Ze vragen zich af of er een totaalplan kan komen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…