Heemtuin Rucphen legt knuppelpaden aan in het kader van NL Doet

Aanleggen knuppelpaden in het kader van NL Doet
Het aanleggen van twee knuppelpaden richting het Venneke. Dat is dit jaar het project waarmee Heemtuin Rucphen meedoet aan de landelijke vrijwilligersdag NL Doet op vrijdag 13 maart. Van 09.00 tot 16.00 uur zullen die dag een groot aantal vrijwilligers dit project een flinke duw in de goede richting geven. Daarbij komen dan niet alleen minimaal tien vrijwilligers van Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen in actie maar (evenals vorig jaar) ook wethouder Martien de Bruijn van de gemeente Rucphen. Hij laat zich ditmaal vergezellen door de nieuwe gemeentesecretaris Sandor Michielse. Beiden gaan overigens pas na elf uur bij de knuppelpaden van de Rucphense Heemtuin aan de gang.

Ven beter zichtbaar
Inmiddels zijn trouwens al de nodige voorbereidingen voor die nieuwe paden getroffen. Zo kwamen bij die voorbereidingen vrijdag 6 maart naast drie vaste vrijwilligers van de heemtuin ook al zeven vrijwilligers van de vrijdaggroep van de NatuurWerkGroep gemeente Rucphen in actie. Met de aanleg van de knuppelpaden willen we het grote ven beter van dichtbij zichtbaar maken. Dit voor een mooiere en fotogenieke kijk op de oeverbegroeiing, aanwezige moerasplanten en kwakende kikkers.

Extra vrijwilligers welkom
Extra vrijwilligers zijn trouwens nog van harte welkom voor deze dag. Rond half elf en half drie krijgen ze gratis koffie en thee aangeboden en tussen de middag ook een gratis lunch. Zij dienen zich wel tevoren aan te melden via de landelijke site van NL Doet of via de mail van Heemtuin Rucphen via >>> heemtuin@heemtuinrucphen.nl

Nestkasten ter bestrijding van eikenprocessierups
Als zich voor deze dag heel veel vrijwilligers aanmelden, zullen overigens ook andere werkzaamheden worden gedaan. Zo blijft er vanuit de verre regio (zelfs tot Berkel-Enschot) veel vraag naar nestkasten. Dit onder meer voor een natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups.

Eerste zondagopenstelling
Zondag 15 maart is ook al weer de eerste zondagsopenstelling van de heemtuin, waar inmiddels veel lentebloemen bloeien. Men kan die dag terecht van 13.00 – 16.00 uur.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…