HEEMTUIN RUCPHEN VIERT 40-JARIG JUBILEUM MET VEEL RONDLEIDINGEN

Heemtuin Rucphen bestaat 40 jaar. En dat wordt gevierd!

Maandagmiddag 13 juni stond een rondleiding voor de toeristische sector gepland. Onder leiding van twee ervaren gidsen ging het gezelschap de tuin in. “Al veel over gehoord en  gelezen, maar nog nooit geweest”, was daarbij een veelgehoorde opmerking.

De afgelopen maanden kregen ook de basisschoolleerlingen van alle groepen drie uit Schijf, Zegge, St. Willebrord, Sprundel en Rucphen hun speciale bezoeken aan De Heemtuin in het kader van het scholenproject. Verder kwam ook groep 7 van de St. Antoniusschool uit Klein-Zundert onlangs op bezoek in het kader van het Provinciale “Museumschatjes”. Basisschool De Klimroos uit Roosendaal kwam zelfs met drie groepen 4 naar de Rucphense Heemtuin.

Steeds meer fotografen weten de weg naar de Rucphense Heemtuin te vinden, onder meer voor de extra openingstijden in de vroege ochtend of late avond, de zogeheten “Gouden Uren”.

Onlangs was er een groep van Curio uit Breda die De Heemtuin kwam bezoeken en daarbij een tiental Duitse collega’s meebracht. Daarnaast zoeken ook opvallend veel Belgen de biodiversiteit van het groen in de Rucphense Heemtuin op. Een vrijwilliger schat het Belgische aantal bezoekers zelfs op zowat een derde deel van het totaal.

De kruidencursussen zijn dit jaar ook weer een schot in de roos. In de maanden juni, juli, augustus en september is de Rucphense Heemtuin niet alleen op werkdagen open, maar ook op zondag tussen 13.00 en 16.00 uur. Op zaterdag 25 en zondag 26 juni neemt Heemtuin Rucphen ook weer deel aan de Vlaamse Open Tuinen en is dan zelfs geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Het geheel wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van zo’n 40 vrijwilligers uit het hele gebied van Breda tot en met Bergen op Zoom.

Rondleidingen zijn – als dit tijdig wordt afgesproken – mogelijk op alle dagen van de week. Voor meer informatie kijk je op: www.heemtuinrucphen.nl

fotograaf van de foto’s in het bericht: Ad Jansen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…