HELFT ZZP’ERS DOET BOEKHOUDING ZELF

Voor zzp’ers is januari een drukke maand vol administratie. De btw-aangifte van het 4e kwartaal moet de deur uit en de totale balans van 2023 moet worden opgemaakt. 49,5% van de zzp’ers doet dat zonder hulp van een boekhouder. Dat blijkt uit onderzoek van Boekhouder.nl onder een representatief panel van 400 zzp’ers. Dit wordt steeds eenvoudiger, maar Boekhouder.nl waarschuwt startende zzp’ers.

Het risico op fouten die kunnen leiden tot boetes of gemiste fiscale voordelen. “Vooral de komst van gebruiksvriendelijke boekhoud-apps maakt dat steeds meer zzp’ers ervoor kiezen hun eigen boekhouding te doen”, aldus de onderzoekers van Boekhouder.nl. Een goede boekhoud-app, ze zijn er zelfs gratis, kan veel kosten besparen. Het vergeten van een btw-aangifte kost je 68 euro.

Aangezien je als startend ondernemer mogelijk aanspraak maakt op verschillende belastingvoordelen, kan eenmalig advies inwinnen bij een boekhouder daarnaast geen kwaad. Gebruikmaken van de mkb-winstvrijstelling, zelfstandigenaftrek, beide verlaagd per 1 januari 2024, en de startersaftrek kan je enkele duizenden euro’s aan belastingvoordeel opleveren. Het hele bericht vindt je op:
www.boekhouder.nl/boekhouden-steeds-eenvoudiger-helft-zzp-ers-doet-boekhouding-zelf

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Cats - Sure He's A Cat

Laden...

Laden

Laden…