HET GROTE VERKEERSONDERZOEK.

Amersfoort, 20 november 2020 – Nederlanders voelen zich in het verkeer veiliger dan voorgaande jaren. Dat blijkt uit het grote verkeersonderzoek van Veilig Verkeer Nederland. Een positieve ontwikkeling. Hier tegenover staat wel dat slechts de helft van alle ouders met jonge kinderen het verkeer voor hun kinderen als ‘veilig’ bestempelt. Vorig jaar was dit een derde.

(1/3)
Opvallend is ook dat de helft van alle weggebruikers, bewust weleens een andere route neemt. Het grote verkeer onderzoek van VVN, ook wel de Flits peiling genoemd, vindt jaarlijks plaats onder ruim 2.100 personen. De top drie bestaat uit: fietsers zonder licht (47%), bumperkleven (39%) en telefoongebruik in het verkeer (35%). De helft van alle Nederlanders (49%) vindt dat er in hun buurt te hard wordt gereden.
(2/3)
Verder blijkt uit de flitspeiling 2020. Dat maar liefst 23% van de ouders hun kind (bijna) elke dag met de auto naar de basisschool brengt in plaats van lopend of met de fiets.
Dat acht op de tien fietsers hun telefoon in het verkeer niet (meer) gebruiken. dat een kwart van alle Nederlandse automobilisten (24%) het afgelopen jaar vermoeid achter het stuur heeft gezeten.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Commercial - Zonwering en rolluiken

Laden...

Laden

Laden…