HET RIJK WIL 2500 OPVANGPLEKKEN AZC’S WEST-BRABANT

Gemeenten in West-Brabant lopen achter met het opzetten van nieuwe asielzoekerscentra. Terwijl aan de gevraagde 1450 nieuwe opvangplekken voor 1 januari 2023 nog niet is voldaan, ligt er weer een nieuw verzoek.

Staatssecretaris Eric van den Burg (asiel)heeft op basis van de verwachte hogere instroom van vluchtelingen de regio gevraagd om voor eind 2023 nog eens 1000 extra opvangplaatsen te regelen. Maakt totaal 2450 plekken.

Burgemeesters uit o.a. Bergen op Zoom/Roosendaal en Oosterhout zeggen hun best te doen, maar dat het lastig blijft om plaatsen voor een nieuwe azc te kunnen realiseren.

Het Centraal Orgaan Asielzoekers opent liever nog vandaag dan morgen een aantal nieuwe azc’s in West-Brabant en daarbuiten. Volgens de prognoses loopt het benodigde aantal opvangplekken op van ruim 40.000 nu naar 75.500 eind dit jaar.

Met de veelbesproken spreidingswet die de komende maanden moet ingaan, kan staatssecretaris Van den Burg gemeenten verplichten om asielzoekers op te nemen. Het merendeel van de 167 opvanglocaties van het COA is nu in Oost- en Noord-Nederland te vinden. West-Brabant is, met alleen een azc in Gilze (nog) een witte vlek op de kaart.

Bron: BN de Stem

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…