HISTORISCH SPEKTAKEL IN VESTINGSTAD GRAVE

Het weekend van 6 en 7 april 2024 is het Brabantse Grave het toneel van een Historische Spektakel. Bezoekers worden teruggebracht naar het jaar 1674 en zijn getuige van het Beleg van Grave. Dit jaar valt het festival samen met de herdenking van de bevrijding van Grave van de Fransen door het Staatse leger, precies 350 jaar geleden.

Tijdens het festival genieten bezoekers van een komische culturele avond op de Markt van Grave, op zondag wordt het evenement afgesloten met een indrukwekkende inname vanaf de Maas, compleet met kanongebulder en wapengekletter. In een historische ambiance is gemakkelijk voor te stellen hoe het leven zo’n 350 jaar geleden was. Bezoekers worden uitgenodigd om in Middeleeuwse kledij te verschijnen.

Het evenement begint zaterdag 6 april, met de opening van de ambachtenmarkt en Bourgondische pleinen vanaf 11:00 uur. Een kleurrijke parade door het historische centrum om 13:00 uur. Het oude stadhuis op de Hoofdwagt, tegenover de Sint-Elisabethkerk en destijds een van de belangrijkste hotspots, dient als verblijfplaats voor Willem van Oranje en zijn bruid Anna van Egmond die in Grave geboren is.

Foto’s: Vestingstad Grave

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…