HOE LANG MAG CARAVAN OF CAMPER VOOR DE DEUR STAAN

Het vakantieseizoen is in aantocht. Dat betekent dat de caravan of camper wordt gehaald voor het nodige poets-, reparatie- en inpakwerk. Hoe lang mag hij in de straat staan? In de meeste gemeenten mag je camper of caravan 3 achtereenvolgende dagen op de openbare weg staan. Dat kan ook korter of langer zijn, afhankelijk van de gemeente, en kun je vinden in: APV (Algemene Plaatselijke Verordening).

De regeling geldt niet alleen voor caravans en campers, maar ook voor vouw- en aanhangwagens. Gaat het om een betaald parkeren-zone, dan moet je ook parkeergeld betalen. Eigenaren van caravans en campers die langer zijn dan 6 meter en breder dan 2,40 meter mogen in sommige gemeenten helemaal niet binnen de bebouwde kom staan. Ook dit staat in de APV van je gemeente.

Zelfs als je een eigen oprit of een eigen parkeerplaats hebt, zijn er regels waar je je aan moet houden. Want ook als het voertuig keurig achter de heg op je eigen oprit staat, ben je mogelijk in overtreding. Bijvoorbeeld omdat je caravan toch nog zichtbaar is vanaf de openbare weg. De regels en handhaving verschillen wederom per gemeente.

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Frank Oomen - Ik Heb Jou Altijd Al Willen Kussen

Laden...

Laden

Laden…