HOE MAKEN WE ETTEN-LEUR BRUISENDER

Etten-Leur leeft niet. Hoe maken we Etten-Leur bruisender? Deze vraag lag deze week voor op een bijeenkomst van de gemeente. Tijdens evenementen is het druk, maar daarvoor en daarna is het een doodse boel. Op uitnodiging van de gemeenteraad waren vertegenwoordigers van wijkverenigingen, uit het culturele leven, horeca en organisatoren van evenementen naar het gemeentehuis gekomen.

Bijna 30 mensen waren gekomen, naast ambtenaren en leden van raad en college. Conclusie volgens de gemeente zelf, is dat Etten-Leur bruisender mag worden. Hiervoor zijn ideeën aangedragen. Meer samenhang en samenwerking is de boodschap. En een visie, voor héél Etten-Leur. Onder de aanwezigen waren mensen die vinden dat Etten-Leur maar moet accepteren dat er bijna niets te doen is voor jongeren.

Misschien moeten we accepteren dat Breda meer te bieden heeft voor die doelgroep en zorgen dat er voldoende nachtbussen van en naar Breda rijden, was een suggestie. “Etten-Leur heeft teveel regels. Geef ons eens wat meer ruimte en vrijheid”, zei een horecaondernemer. VVD-raadslid Edgar de Jager, vindt het belangrijk dat ook Leur mee wordt genomen in een visie om de gemeente extra te laten bruisen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Next on air:

Laden...

Laden

Laden…