HUISVESTING ARBEIDSMIGRANTEN DIT JAAR ETTEN-LEUR

Nog dit jaar wordt naar verwachting de eerste locatie bekend op een Etten-Leurs bedrijventerrein waar op grotere schaal arbeidsmigranten worden gehuisvest. Er zijn locaties op Vosdonk, maar dat geldt ook voor Attelaken.

Collectieve huisvesting van buitenlandse arbeidskrachten is in Etten-Leur al langer een thema. Een aantal initiatiefnemers met grond of vastgoed op bedrijventerreinen hebben plannen ingediend. “Een enkeling is dermate ver met ontwerp en onderzoek dat wij verwachten dat de officiële aanvraag voor een vergunning nog dit jaar wordt ingediend”, aldus burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

De gemeente heeft de aanbevelingen uit het rapport Roemer van het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten ter harte genomen. Die zijn gedaan om de positie van de buitenlandse medewerkers te verbeteren.

Om het niet bij woorden te laten, heeft de gemeente Etten-Leur een aantal actiepunten op papier gezet. Een daarvan is het houden van voldoende toezicht op plekken waar de werknemers wonen en de zorg voor voldoende kwalitatief goede huisvesting. Nu wonen de arbeidsmigranten nog hoofdzakelijk in de wijken (in 89 woningen totaal) en bij boeren.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich - Touch Me, Touch Me

Laden...

Laden

Laden…