IMPRESSIE 100 JAAR KERKGEBOUW SPRUNDEL

Optocht 100 jaar Kerkgebouw Sprundel

Een 50-delige nostalgische optocht trok 11 september onder grote belangstelling door Sprundel. Driehonderd personen, uiteenlopend van leeftijd en in oude klederdracht, liepen of reden mee. De pastoor, de burgemeester, organisator Jac van Trijp en Monique Aarts (als koningin Wilhelmina) knipten bij de start gezamenlijk een lint door. Een levend standbeeld bij de kerk kreeg ‘s middags veel bekijks.

Kinderspelen 100 jaar Kerkgebouw Sprundel   

De kinderen konden zich zondag goed vermaken met diverse kinderspelen uit grootmoeders tijd, zoals:  knikkeren, touwtje springen, hoefijzer gooien, schieten met pijl en boog, buntschoven werpen, enz. Bij de molen ontvingen 350 kinderen een pannenkoek, 240 van hen leverden hun spelkaart in waarop ze een zakje oudhollands snoep ontvingen.

Oude ambachten 100 jaar Kerkgebouw Sprundel

In het Fatimapark, op een groot weiland en in de molen stonden liefst vijftig stands waarin oude ambachten van uiteenlopende aard getoond werden, zoals: schoenmaken, hout bewerken, bunt vlechten,  molensteen bikken. Ook waren er demonstraties geit melken, koe melken, paard toiletteren, schaap scheren, paard beslaan, graan vlegelen. Tractorcarrousel en paardencarrousel met meet en greet, maakten het nog extra druk op het weiland. In het park presenteerden zich onder meer ook de heemtuin en de natuurwerkgroep. Leden van de schilders club St. Joseph legden een en ander met verf vast.

foto Jos Deckers

Optredens 100 jaar Kerkgebouw Sprundel

Op een vol Kloosterplein traden muziekvereniging DHV-VHV, Sprundel Vocaal, Anita Christianen, dansstichting Carmencita, The Milldancers en enkel jeugdbandjes op. De stemming was er top!

Sprundel is the place to be’, werd gebracht door Anita en DHV-VHV samen. Er werd meegezongen en gedanst. Het programma was gepland tot 18.00 uur, maar men ging nog lang niet naar huis…

Exposities 100 jaar Kerkgebouw Sprundel

De heemkundekring, parochie en basisschool Vinkenbos exposeerden in het kerkgebouw. Ook dat stroomde in de middag helemaal vol. Onder begeleiding kon men in groepjes de toren beklimmen. Door het grote animo daarvoor moesten velen teleurgesteld worden. Bedoeling is om iedere eerste zaterdagmorgen van de maand de mogelijkheid te bieden om de molen te beklimmen.
In de toren is een blijvende expositie.

Koffietafel 100 jaar Kerkgebouw Sprundel

De festiviteiten begonnen zaterdag met een ouderwetse Brabantse koffietafel met o.a. ribbekes, gehaktballen en buikspek. Een borrel ontbrak natuurlijk niet. 120 personen kwamen in oude klederdracht  naar de kerk. Daar was eerst een korte gebedsdienst, met aansprekende teksten. Na het eten vulde volksmuziekgroep Smidje Verholen de leuke en lekkere nostalgische avond met verhalen en muziek.

foto’s en tekst: Toon van de Sanden

foto kerk met vlaggen: Mans

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Rein Mercha - Mijn Zigeunerkoningin

Laden...

Laden

Laden…