IN HALDERBERGE IS GEEN PLAATS VOOR MENSENHANDEL

Mensenhandel klinkt voor veel mensen als iets dat alleen ver weg gebeurt, in een vreemd land. Maar het vindt ook hier in Nederland plaats, ook in Halderberge, en vaak recht onder onze ogen. Tijdens de Week tegen Mensenhandel van 23 – 27 oktober verenigen regio’s Zeeland, West-Brabant en Hart van Brabant zich om een krachtige vuist te maken tegen uitbuiting. Hier is geen plaats voor mensenhandel.

Door dit verhaal op zoveel mogelijk plekken te vertellen, willen we iedereen hiervan bewust maken. En dat is hard nodig om slachtoffers te beschermen en deze criminaliteit te stoppen. In de landelijke campagne “Beroofd van je vrijheid” wordt vooral op sociale media in video’s getoond hoe verschillende slachtoffers van mensenhandel een beter leven wordt beloofd.

Al snel worden ze hierna beroofd van hun fundamentele mensenrechten. Is het niet ons eigen gedrag dat mensenhandel mogelijk maakt? Wij willen in de supermarkt zo min mogelijk betalen voor onze boodschappen. Velen van ons willen af en toe een pilletje op een festival. En een prostituee bezoeken via online advertenties moet ook mogelijk zijn. Zo houden we mensenhandel in stand.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…