IN NOORD-BRABANT VEEL INBRAAKPOGINGEN SUCCESVOL

In Noord-Brabant sloegen inbrekers vorig jaar 3.070 keer toe. Tijdens 78,5% van deze incidenten lukte het de criminelen om daadwerkelijk binnen te dringen en eigendommen te stelen. Bij de overige geregistreerde meldingen bleef het bij een inbraakpoging. In Brabant zijn inbrekers hiermee iets succesvoller dan elders in het land.

Dit blijkt uit de Woninginbraken Index van Independer op basis van een ingediend Woo-verzoek bij de Politie. Bij het claimen van een schade zal een verzekeraar altijd kijken of het huis goed was afgesloten. Ze willen zien dat je alles hebt gedaan om een inbraak te voorkomen. Er zijn verzekeraars die korting geven op de premie als je aantoonbaar extra veiligheidsmaatregelen hebt genomen.

Inbrekers waren in 2023 het vaakst succesvol in woningen met een lagere WOZ-waarde. In postcodes waarin de huizen een gemiddelde WOZ hebben van maximaal 200.000 euro, zijn inbrekers vaak succesvol. Benieuwd wat de cijfers zijn in jouw gemeente? Check dan de Woninginbraken Index op de website van Independer:
www.independer.nl/inboedelverzekering/info/onderzoek/woninginbraken-2023

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…