IN WAT VOOR HUIS WIL JE WONEN ALS JE OUD BENT

Vroeger was het overzichtelijk. Toen had je plekken waar je heen ging als je oud werd en hulp wilde en plekken waar je woonde als je (nog) geen zorg nodig had. Nu mensen ouder worden én het normaal wordt om ‘thuis’ te blijven verdwijnt die scheiding. Ook in woonwijken is nu meer ruimte nodig voor ouderenzorg. Die komt er niet vanzelf.

Drie woonstichtingen in de gemeenten Roosendaal, Halderberge en Rucphen maakten afspraken met zorgorganisatie Groenhuysen. Ongeveer de helft van alle Groenhuysen-gebouwen is in eigen bezit. De andere helft huurt van Alwel, Thuisvester en Woonkwartier. Logisch om samen te kijken hoe die  gebouwen toekomstbestendig te maken, en organiseren dat huurders ook buíten die gebouwen zorg kunnen krijgen.

In een gezamenlijke visie geven de corporaties en Groenhuysen nu aan dat ze samen aan de slag gaan. Wat hebben we de komende tien jaar met elkaar te doen als het over dit thema gaat, en hoe ga je als samenleving om met oudere mensen? Hoe zorg je dat die waardig en gezond kunnen leven als de zorg dat niet meer op eigen houtje kan regelen? Wat wij nu doen is een beetje symptoombestrijding.

Bron: BN de Stem

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Johan Faber - Raken

Laden...

Laden

Laden…