INTERVIEW MET PRINS GUDO VAN GRASDUINERDURP

Interview door Michelle Bor voor Rucphen RTV.

Al sinds 2016 is prins Gudo trotse prins van Zegge oftewel Grasduinerdurp. Aankomend jaar wordt de zesde keer prins carnaval voor Gudo, dus het is ondertussen wel tijd om Gudo wat beter te leren kennen!

Hoe is het gekomen dat je dacht: ‘prins carnaval worden dat lijkt me wel wat’?

Onze oude prins die stopte er op een gegeven moment mee en toen kwam de functie van prins carnaval vrij. Op dat moment had ik al een paar keer bedacht, is dat eigenlijk niks voor mij? Dus zodoende een paar gesprekjes gehad en toen leek het mij nog steeds heel erg leuk om te doen. Dus nu staan we een aantal jaar verder en ben ik nog steeds heel erg enthousiast over deze mooie functie’.

Hoeveel tijd steek jij in deze ‘prinsenbaan’?

Er zit natuurlijk best wat tijd in, vooral met carnaval zelf zit ik de hele dag bomvol. Er zijn strakke tijdschema’s waar je zeker rekening mee moet houden. Buiten de week van carnaval zelf zijn we er vanaf 11/11 toch wel wekelijks mee bezig. In de aanloop moet ik toch speeches gaan schrijven en andere dingen goed voorbereiden’.

Als prins zijnde zit er natuurlijk ook wel een groot team achter, die jou met veel dingen helpen en bijstaan?

Ja zeker, dit is natuurlijk de raad die mij met erg veel dingen helpen tijdens carnavals. We zijn nu met een leuke club maar je merkt dat dit eigenlijk nog net te weinig is. Dit is natuurlijk wel erg jammer, desondanks proberen we elke jaar toch alles weer geregeld te krijgen. Meestal lukt dit dan ook wel, maar extra hulp zou geen overbodige luxe zijn.’

Wat is het moment tijdens carnaval waar jij stiekem toch het meest naar uit hebt gekeken het afgelopen jaar?

Eigenlijk kijk ik altijd het hele jaar uit naar de carnavalsperiode, maar als ik dan echt iets specifieks moet kiezen dan kies ik toch wel voor de optocht. Als je daar dan staat en je ziet heel de parade voorbijkomen, dan geeft dat toch wel een soort gevoel van voldoening. Verder vind ik de kindermiddagen ook heel erg leuk, om de kinderen te zien stralen is echt zo mooi om te zien. Daar doe je het dan echt voor!’

Je bent natuurlijk het hele jaar door prins, merk je dit ook buiten carnaval als je dan bijvoorbeeld door Zegge loopt?

Ja, soms wel ja. Vooral kinderen hoor ik dan fluisteren tegen hun moeder: ‘mama is dat nu de prins?’. Dat hoor je dan wel eens als je over straat loopt, heel leuk dat kinderen je dan blijven herkennen.’

Dan als laatste vraag, is er nog iets dat jou een andere prins maakt dan de andere prinsen?

Hmm, oh ja die is er zeker wel. Ik ben eigenlijk hier in de gemeente de enige prins die geen bier of andere alcoholische dranken drinkt. Dit hoor je natuurlijk niet vaak en het zijn ook geen principes of zo, maar ik heb er eigenlijk nooit wat mee gehad. Ik drink altijd fris en daar heb ik net zoveel plezier mee. Een voordeel heb ik er natuurlijk wel mee, ik ben altijd overal fris en fruitig bij!

Na al die jaren prins carnaval zijn is het dit jaar toch weer anders dan voorheen, maar prins Gudo kijkt er met goede moed tegenaan en we gaan er wederom een mooi jaar van maken.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…