INTERVIEW MET PRINS KER VAN HET KRAAIERIJK.

Interview door Michelle Bor voor Rucphen RTV.

Prins Ker zit nog niet voor hele lange tijd in het prinsen vak en heeft zelfs nog nooit een optocht mogen meemaken. Toch is hij met veel plezier bezig met alles rondom carnaval en kan hij niet wachten tot de mooiste week van het jaar weer aanbreekt.

Prins carnaval komt niet zomaar aanwaaien of was dit bij jou toch een ander geval?

Dat was bij mij toch net even een ander geval! Mijn vrouw Marieke heb ik zestien jaar geleden leren kennen en die is helemaal gek van carnaval, ik vroeger als kind eigenlijk helemaal niet zo. Toen ben ik met haar carnaval gaan vieren, hier in Rucphen en in Roosendaal. Op dat moment heb ik wel een beetje de smaak te pakken gekregen en toen op een gegeven moment de oude prins Teun vroeg of dit niks voor mij was, heb ik besloten deze mooie taak dan toch maar op mij te nemen. Ik vind het verenigingsleven immers heel leuk en vind het belangrijk dat er veel leuke dingen te doen zijn in Rucphen’.

Je bent nog niet heel lang prins, hoe bevalt het tot nu toe?

Dat klopt, dit wordt nu inderdaad mijn derde jaar als prins carnaval. Ik heb dus nog geen enkel jaar meegemaakt zoals het echt zou moeten, want in mijn eerste jaar (2020) stormde het op zondag en werd helaas de optocht afgeblazen. De jaren daarna speelde corona natuurlijk een grote rol in het omgooien van ons feestje. Maar desondanks de corona heb ik het alsnog naar m’n zin als prins en zie ik dat we juist heel creatief worden van de pandemie’.

Waarin zie je die creativiteit terugkomen?

Vorig jaar kon je natuurlijk al helemaal niets doen met carnaval, dus toen hebben we filmpjes opgenomen voor de kinderen. Daar konden ze bijvoorbeeld liedjes raden, zelf knutselen, en wij hadden’ solonaise’ boxen gemaakt. Deze konden mensen zelf bestellen en hier zaten allemaal hapjes, drankjes en confetti in, zodat de mensen thuis zelf carnaval konden vieren.

Hebben jullie dit jaar weer activiteiten online in petto of gaan we met volle moed voor het echte feest?

Dit jaar gaan we voor zo min mogelijk online natuurlijk, maar we moeten het allemaal nog even afwachten. De optocht is helaas al wel afgelast, maar we gaan toch zo creatief mogelijk kijken naar alles wat wel kan volgens de regels. Denk bijvoorbeeld aan het Kraaien mauwen, dit zou nu volgens de officiële regels gewoon door kunnen gaan.’

Waar kijk je als prins carnaval in de zomer al naar uit?

Wat ik heel erg leuk vind is de voorbereiding van het hele evenement, er is zo’n lange aanloop naar carnaval en we zijn er samen zoveel mee bezig. En dan om uiteindelijk het eindresultaat te zien en vooral om te zien hoe blij iedereen is deze dagen. Dat doet mij heel goed en dat vind ik ook heel erg leuk!’.

Wat typeert jou als echte prins van het Kraaierijk?

Er komt stiekem toch wel het hele jaar door carnavalsmuziek uit m’n box, ik kan er geen genoeg van krijgen. En omdat ik er geen genoeg van kan krijgen, heb ik in de carnavalskrant van dit jaar, mijn artikel helemaal geschreven van allerlei verschillende teksten van carnavalsnummers’.

Zo te horen heeft prins Ker erg veel zin in aankomende carnaval, ook al gaat het dit jaar weer niet helemaal door zoals gepland zou zijn. Maar we houden de goede moed erin en gaan er alsnog een mooie week van maken!

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

dinsdag 23 juli 2024

Last on air:
16:18 Aaron D with Flashback (02:46)
16:20 J-Jingle with Sweeper kort altijd nieuws altijd muziek 2 (00:04)
16:21 Jannes with Een Beetje Meer (03:14)

Now on air:

Jeroen Van Der Boom with Betekenis

Next on air:
16:27 Roland Konings with Radio Girl (03:25)
16:31 Ria de Schutter with info draai van de kaai R. 28072024 (00:47)
16:32 Bernard Karsten with Never Nooit Meer Zonder Jou (03:02)

Laden...

Laden

Laden…