INWONERS KUNNEN KANDIDATEN VOOR LINTJE OPGEVEN

Ter gelegenheid van Koningsdag krijgt jaarlijks een aantal Nederlanders een koninklijke onderscheiding. Voordat u een aanvraag indient, adviseren wij u contact op te nemen met Jack van Oers (349660) of Corintha Maas (349659) van team communicatie. Zij kunnen u vertellen waar u op moet letten en waaraan een aanvraag moet voldoen.

Het decoratiestelsel heeft als hoofddoel dat er meer onderscheidingen terechtkomen bij vrijwilligers, vrouwen en personen uit minderheidsgroepen. Verenigingen, instellingen en maatschappelijke organisaties kunnen hieraan meewerken. Zij kunnen een verzoek aan de burgemeester doen om een bepaald iemand voor te dragen die naar hun mening wel een koninklijke onderscheiding zou verdienen.

Aanvragen voor een onderscheiding ter gelegenheid van Koningsdag 2024 kunnen tot uiterlijk 1 juli a.s. worden ingediend. Een koninklijke onderscheiding kan ook op andere momenten worden uitgereikt, bijvoorbeeld bij een bijzondere gebeurtenis, of bij een jubileum. In dit geval moet de aanvraag zes maanden voor de gedachte uitreikingsdatum bij de gemeente zijn ingediend.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…