IQ AARMOEI-NIEKE VAN ZWAAIGAT NAAR ROSARIUM

In oktober 2022, tijdens hun jubileumvoorstelling n.a.v. hun 50 jarig bestaan, bood het IQ Aarmoei-nieke een cadeau aan voor de stad. Ruud van Osta vertolkte toen het lied van Toon Hermans “24 rozen”, omgezet naar een passende Roosendaalse tekst. Het idee van de mannen van De Kaai is om de bewoners van Roosendaal te bewegen meer rozen in hun tuin te planten.

Hiervoor wordt in de Paterstuin hard gewerkt aan een rosarium met 250 rozenstruiken. De leden van IQ Aarmoei-nieke hebben in Hendrik Jan Verheijen van Tuincentrum De Landerije, aan de Rucphensebaan een partner gevonden die de levering van rozen op zich gaat nemen. In het rosarium kunnen de Roosendalers hun struik via een QR code bestellen. Enkele dagen later kan je die ophalen bij het tuincentrum.

Samen met gemeente Roosendaal zal het rosarium aangelegd worden waarbij IQ de rozen voor zijn rekening neemt. Momenteel worden verschillende perken ingedeeld. De eerste rozenstruiken zijn gepland op zaterdag 24 juni om 19.00 uur, voorafgaand aan het IQ Zomeravondconcert. Op de cour achter Café De Veestallen wordt het geheel in de Paterstuin officieel geopend. Iedereen is daarbij harte welkom.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Billy Joel - Uptown Girl

Laden...

Laden

Laden…