IRISH FOLK & SEASONG FESTIVAL ROOSENDAAL

Tijdens het Irish Folk & Seasong Festival treden zes koren en muziekgroepen op. Zaterdag 17 september tussen 12.30 en 17.15 uur is er voortdurend muziek te horen op podia op de Markt, Nieuwe Markt en het Tongerloplein. Met overal shanties (zeemansliederen) en de typisch Ierse klanken van fluit en bodhran, een traditionele Ierse trommel.

Hans Werther van de Chanteymen bespeelt zelf ook zo’n bodhran. Hij zong dik tien jaar geleden bij een koor waar de dirigent wel een bodhranspeler kon gebruiken, dus besloot hij dat maar te worden.

Het is kenmerkend voor de sfeer die ook bij de Chanteymen hangt, ze zijn niet zo van de regels en richtlijnen. Ze vinden het allemaal leuk om Ierse folk en Engelstalige zeemansliederen te zingen.

Zaterdag treden behalve de Chanteymen ook plaatsgenoten van ’t Craeyenest op. Ook Paddy’s Passion, Sheppards Pie, Jigsaw en de Best Irish Singers staan op de planken.

De Chanteymen, zo’n twintig zangers uit Roosendaal en directe omgeving, bestaan sinds 2015. Eigenlijk wilden ze in 2020 al een festival organiseren om hun eerste lustrum te vieren. Toen dwarsboomde de pandemie. Nu komt het er alsnog van.

Of het festival een terugkerend fenomeen wordt kan Werther nog niet zeggen: “Eerst maar eens zien hoe het loopt. Daarna kijken we of we dit vaker kunnen en willen doen”.

Toegang tot het festival is gratis.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Ronan Keating - When You Say Nothing At All

Laden...

Laden

Laden…