IRRITATIE EN AGRESSIE IN HET VERKEER

Een op de zes automobilisten ergert zich snel in het verkeer. Bestuurders die veel te hard rijden zijn een veel grotere bron van ergernis dan bestuurders die niet doorrijden. Dit komt naar voren uit een onderzoek van MarketResponse in opdracht van Univé onder 1.011 respondenten. Een kwart van de Nederlanders ergert zich aan bestuurders die de linkerbaan in beslag nemen zonder iemand in te halen.

Verder heeft 1 op 5 automobilisten een enorme hekel aan auto’s die dubbel geparkeerd staan of die voor hun neus afslaan. A.A.S. Schadeherstel, partner van Veilig Verkeer Nederland, maakte een documentaire waarin verschillende experts agressie in het verkeer bespreken. Deze is te zien op: vvn.nl/martijnisboos

Een gezonde mate van frustratie in het verkeer is goed, het houdt ons namelijk scherp, teveel frustratie kan problematisch zijn. Merk je dat je agressief wordt om het gedrag van een ander? Dan kan het helpen om jezelf een handeling aan te leren. Bijvoorbeeld drie keer heel diep in- en uitademen of je binnenspiegel goed zetten. Op deze manier leer je af dat je automatisch agressief reageert.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…