JAARLIJKSE BIETENCAMPAGNE WEER GESTART

Vanaf 20 september zijn alle fabrieken van Cosun Beet Company weer actief in de verwerking van suikerbieten. De fabrieken in Dinteloord en Hoogkerk (Groningen) ontvingen deze ochtend de eerste bieten. Dit moment betekent overigens de start van veel meer dan suikerproductie alleen. De startdatum van de Nederlandse bietencampagne ligt dit jaar een week later dan vorig jaar.

Door natte en koude weersomstandigheden konden telers gemiddeld pas 3 weken later zaaien. Mede daardoor verwachten we een kortere campagneperiode dan vorig jaar, namelijk van 124 dagen, oftewel een kleine 18 weken. Vorig jaar was dat 137 dagen. De verwachte opbrengst is beter dan eerdere inschattingen. Deze ligt op 84 ton bieten per ha met een suikeropbrengst van 14 ton per ha.

Men bespaart veel energie, werkt hard aan de reductie van CO2 en zet belangrijke stappen in circulaire toepassingen. In de fabrieken is het energieverbruik sinds 1990 al met 50% per kilogram suiker gedaald, komt er groene energie van windmolens en zonnepanelen en wordt er groen gas geproduceerd uit bestanddelen van de suikerproductie. Voor meer informatie: www.cosunbeetcompany.com

start bietencampagne foto: Cosunbeet

 

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Frans Duijts & Marianne Weber - Als Ik Alles Had Geweten

Laden...

Laden

Laden…