JAN BOEREN ONBETWISTE NESTOR VAN DE NACHTUILEN

Nestor van Carnavalsstichting De Nachtuilen is met stip op nummer één Jan Boeren uit Sprundel. Sinds 1980 maakt hij deel uit van de leut club, zowel voor als achter de schermen. Bekend is hij door zijn rol binnen de kopgroep van Pliessie Janno.

Jan vertelt: “In oktober 1968 jaar is de Sprundelse Carnavalsstichting opgericht. Een wieler- en dans comité sloegen de handen ineen. De Sprundelse 11 wijken, waren eveneens actief binnen deze nieuwe club. De 1e Prins was Piet van den Berg. Piet 81 is erelid, hij is tijdens ons feestelijk weekend een van de genodigden. Zijn zoon en kleinzoon bouwen samen met andere bouwers, mee aan de wagen van BC We zèn Gekuld. De wagen die nu wordt gebouwd staat in het teken van ons jubileumjaar. Het is een kroon op de binding die Piet met carnaval heeft.

In de afgelopen 55 jaar heeft de stichting 9 Prinsen voortgebracht. Prins Dave den Eerste is onze 9e Prins.” Tot slot tipt Jan een ander leutfeest dat binnenkort wordt gevierd: “De 11e van de 11e-viering op zaterdag 12 november. Dit jaar met een kindermiddag in De Trapkes, gevolgd door de Lampionnenoptocht die van daaruit start en is georganiseerd door Ondernemers Vereniging Sprundel (OVS).

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…