JEUGD- EN KINDERBESCHERMERS STARTEN CAMPAGNE

Men wil dat alle kinderen in Nederland veilig opgroeien. Meestal kunnen gezinnen hier zelf voor zorgen, maar soms lukt dat niet. Dan gaan jeugd- en kinderbeschermers aan de slag. Samen met het gezin kijken zij hoe de veiligheid weer in huis gebracht kan worden. In een publiekscampagne vertellen jeugd- en kinderbeschermers welke dilemma’s ze tegenkomen en stellen de vraag:
‘Wat zou jij doen?’

In Nederland werken 5.200 jeugd- en kinderbeschermers. Zij willen ervoor zorgen dat de 38.000 kinderen en jongeren die te maken hebben met de jeugd- of kinderbescherming veilig opgroeien. Hoe breng je de veiligheid weer in huis als er ook forse problemen zijn, zoals schulden, verslavingen of psychische problemen? En zorg je ervoor dat een kind zich dan veilig kan ontwikkelen.

Jeugd- en kinderbeschermers bespreken hun dilemma’s daarom altijd in een team met collega’s en gedragsdeskundigen. Ze nemen de besluiten gezamenlijk en laten die toetsen door de kinderrechter. De campagne ‘Wat zou jij doen’ is een initiatief van de jeugd- en kinderbeschermers van Nederland. Op: www.watzoujijdoen.nl kun je video’s bekijken, ook op sociale media kanalen staat informatie.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…