JEUGD GEEFT HET VOORBEELD MET OPSCHOONDAG

Wethouder Martijn Gijzen gaf vrijdagmorgen 15 maart bij de basisscholen in Rucphen, St. Willebrord, Sprundel en Zegge het startsein van de Opschoondag in zijn gemeente. Onder begeleiding gingen daarna in totaal 550 kinderen de straat op om afval te ruimen. In Sprundel de leerlingen van groep 1 en 2, bij de andere scholen leerlingen uit de middenbouw.

In speciale hesjes en met materialen, waarvoor de gemeente gezorgd had, trokken de groepen door de dorpen. Enthousiast speurden ze naar afval en verzamelden ze dat. Menigmaal lieten ze blijken versteld te staan van de troep die volwassen mensen op straat gooien. Bij de scholen konden na afloop grote zakken vuil opgehaald worden.

Groep 1 van de basisschool t/m de eerste 2 jaar van het Munnikenheidecollege krijgt de jeugd zes lessen over afval. Daarin leggen Jolanda Jochems en Ronald Reinhoudt uit welke problemen zwerfaval veroorzaakt en welke grondstoffen men uit afval kan halen. Tijdens die lessen wordt plastic en papier gemaakt. Eind mei komt er in Rucphens gemeentehuis een expositie van posters en foto’s van het project.

foto: Jolanda Jochems                                        2 foto’s Toon vd Sanden

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…