JEUGDBOA HOUDT SPREEKUUR MARKLAND OUDENBOSCH

De afgelopen jaren is al goed samengewerkt tussen school, boa’s, politie en burgemeester, maar op een traditionele manier. Die instanties worden vaak pas ingeschakeld als het mis gaat of dreigt te gaan.
“We willen onze samenwerking met de jeugdboa een vorm geven die proactief en positief is”, licht rector Michiel Maas toe.

Vanaf volgende week komt een vaste jeugdboa eens in de twee weken een dagdeel op het Markland College. Ze houdt spreekuur én gaat actief met de leerlingen aan de slag met voorlichting of activiteiten over veiligheid in en rondom de school. Daarbij kan ze ook partners inschakelen.

Ze kan op deze manier erachter komen wat echt belangrijk is voor de leerlingen en kan zo een relatie opbouwen met kwetsbare jongeren op het Markland. Een aanvullend pluspunt is dat de boa kwetsbare leerlingen beter in beeld krijgt als ze structureel op de school aanwezig is.

De gemeente is blij dat de samenwerking met het Markland op deze manier kan worden uitgebreid en ook de rector is trots op deze ontwikkeling. ,,Ik denk dat we hier voor heel Nederland een goed voorbeeld te pakken hebben hoe je met elkaar zou moeten samenwerken.”

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…