JONG + OUD HAALT 1.25 MILJOEN OP VOOR BUITENSPELEN

De eindstand van de jaarlijkse Jantje Beton Collecte is €1.251.400,82. Zo’n 30.000 collectanten gingen met een bus of een QR-collecteerbord langs de deuren in heel Nederland. Daarnaast werd er ook online geld opgehaald. Dit geld wordt gebruikt voor het opzetten en opknappen van speeltuinen. Daarnaast wordt het door jeugdclubs en verenigingen ingezet voor zomerkampen of extra speelmateriaal.

Anno 2023 spelen minder kinderen dan ooit buiten. Veel kinderen zijn hierdoor eenzaam, angstig om contact te maken en kampen meer met overgewicht en slechtziendheid door te veel beeldschermgebruik. De ambitie van Jantje Beton is dat ‘Elk kind moet kunnen buitenspelen, elke dag!’. Cruciaal vindt de organisatie, omdat meer dan 300.000 kinderen in Nederland nooit buitenspelen.

Van oudsher collecteren de jeugdleden van Scoutinggroepen, sportclubs, scholen en diverse verenigingen. Hierbij geldt dat 50% van de opbrengst bestemd is voor hun jeugdactiviteiten. De andere 50% besteed Jantje Beton aan diverse projecten, die gericht zijn op meer buitenspeelplezier voor meer kinderen. In 2024 vindt de collecte van 3 t/m 9 maart plaats. Online collecteren kan de hele maand maart.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…