JONGE TALENTEN WILLEN ZICH TONEN IN ZLM TOUR

Het deelnemersveld van de ZLM Tour is ook dit jaar een groot internationaal gezelschap. De 126 renners op de deelnemerslijst zijn afkomstig uit 19 verschillende landen. De ZLM Tour is bij uitstek een koers voor bewezen veel-winnaars, maar er komen ook diverse jonge talentvolle renners aan de start, die zich willen mengen in de strijd voor de etappezeges en de strijd om de witte trui.

Met zijn 20 jaar is sprinter Olav Kooij van Team Jumbo-Visma nog een jonkie, maar zijn uitslagen liegen er niet om. Kooij kan nu al wedijveren met de snelste sprinters ter wereld. Hij won dit seizoen al drie koersen en werd eindwinnaar van de Circuit Cycliste Sarthe. Voor de Zeeuwse tweelingbroers Tim en Mick van Dijke (22) van Team Jumbo Visma is de ZLM Tour nagenoeg een thuiswedstrijd. Beide broers zijn bezig aan hun eerste volledige seizoen in het WordTour Team van de Nederlandse ploeg. Tim werd in 2021 op de VAM-berg Nederlands kampioen op de weg bij de beloften en Mick won het NK Tijdrijden voor beloften. Mick van Dijke werd ook gekozen tot Wielertalent van het Jaar 2021.

Ook INEOS-Grenadiers komt met een aantal jonge, talentvolle coureurs aan de start. De 20-jarige Amerikaan Magnus Sheffield won dit seizoen onder andere al de Brabantse Pijl en ook de 23-jarige Brit Ben Turner liet zich in vrijwel alle voorjaarsklassiekers van voren zien. Een andere hardrijder bij INEOS-Grenadiers is de Ecuadoriaan Jhonathan Narvaez (25), die dit seizoen onder meer zesde werd in de Strade Bianche en in de E3 Saxo Bank Classic. Waarschijnlijk rijden zij allen in dienst van hun ervaren kopman Elia Viviani.

Bij Team DSM is de 19-jarige Tsjech Pavel Bittner een talent om in de gaten te houden. Hij werd afgelopen weekend nog tweede in de slotetappe van de Vredeskoers voor beloften. Ook Nils Eekhoff (24), vorige maand nog goed op dreef in de Vierdaagse van Duinkerken, zal zich willen tonen in eigen land.

De 22-jarige Alex Molenaar is naast Jetse Bol de tweede Nederlander in de Spaanse formatie Burgos-BH, waarvoor eveneens veldrijder Félipe Orts in actie zal komen. De jonge Belg Gilles de Wilde (22) van Sport Vlaanderen-Baloise werd afgelopen weekend nog vijfde in de Brussels Cycling Classic. Een opvallende naam bij de ploeg van Alpecin-Fenix is Joran Wyseure (21). Hij werd begin dit jaar in het Amerikaanse Louisville na een indrukwekkende solo wereldkampioen veldrijden bij de beloften.

Het Nederlands team brengt met Lars van den Berg (23), Marijn van den Berg (22), Danny van der Tuuk (22) en Daan Hoeks (22) een aantal jonge talentvolle coureurs aan de start. Á Bloc Cycling Team komt met een piepjonge formatie aan de start, met onder meer Joren Bloem (22), Bodi del Grosso (21), Luuk Herben (21), Lance Huenders (19) en Tomas Kopecky (22) Daarnaast mag met belangstelling worden uitgekeken naar de broers Daan (23) en Roel van Sintmaartensdijk (21), die uitkomen voor het VolkerWessels Cyclingteam en dit seizoen in de Nederlandse klassiekers al mooie dingen hebben laten zien.
Metec-Solarwatt rekent onder meer op de jonge Brabantse talenten Roan Konings (19) en Lars Hohmann (20), terwijl Tim Bierkens (22) één van de speerpunten is bij het Allinq Continental Cycling Team. BEAT Cycling rekent in de ZLM Tour naast aanvaller pur sang Jan Willem van Schip onder meer op baanrenner Vincent Hoppezak (23), die vorig jaar nog brons veroverde op het WK Puntenkoers. Wie weet kan hij voor een stunt zorgen in één van de etappes.
Etappeschema
Het etappeschema van de ZLM Tour ziet er als volgt uit:
8 juni: 1e etappe Kapelle-Wemeldinge-Kapelle (101 kilometer)
9 juni: 2e etappe Veere-Goes (183 kilometer)
10 juni: 3e etappe Heythuysen-Buchten (186 kilometer)
11 juni: 4e etappe Rucphen-Mierlo (195 kilometer)
12 juni: 5e etappe Made-Rijsbergen (168 kilometer)
In totaal rijden de renners tijdens de ZLM Tour ruim 833 kilometer door Zeeland, Limburg en Brabant. Voor mensen die naar de wedstrijd willen komen kijken, is het routeschema terug te vinden op de website http://www.zlmtour.nl.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…