JONGEREN EN RIJDEN ONDER INVLOED VAN XTC.

Jongeren die onder invloed van XTC rijden, hebben niet in de gaten wat de gevaren daarvan zijn. Zij overschatten hun eigen rijvaardigheden wanneer zij met een pilletje op achter het stuur kruipen, blijkt uit onderzoek van stichting Team Alert. Uit politiecijfers blijkt dat het afgelopen anderhalve jaar gemiddeld duizend mensen per maand werden aangehouden die onder invloed van drugs achter het stuur zaten.
(1/3)
Een gedeelte van de aangehouden bestuurders reed onder invloed van XTC. Deze drug is populair onder de uitgaande jongeren, ook in coronatijd. Team Alert ontmoedigt jongeren om met XTC op aan het verkeer deel te nemen. Dit doet Team Alert door onder andere met jongeren het gesprek over drugs in het verkeer aan te gaan, op plekken waar jongeren drugs gebruiken. Daarnaast geeft Team Alert voorlichting op middelbare scholen.
(2/3)
Om jongeren weerbaar te maken voor groepsdruk en met online campagnes zet Team Alert de sociale norm, dat drugs en het verkeer niet met elkaar samengaan.Team Alert is een jongerenorganisatie die zich bezighoudt met jongeren en risicogedrag. Vanuit die visie richt Team Alert zich op uiteenlopende relevante maatschappelijke thema’s die jongeren aangaan, zoals verkeersveiligheid, een gezonde leefstijl en slim omgaan met geld.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

James Darren - Goodbye Cruel World

Laden...

Laden

Laden…