JONGEREN OP FATBIKE ONDER VERPLICHTE BEGELEIDING

Vanaf 1 mei 2024 worden jongeren die op een fatbike rijden in hun eerste jaar verplicht om een begeleider achterop te hebben. Deze nieuwe maatregel wordt ingevoerd vanwege toenemende populariteit van fatbikes onder jongeren en om de veiligheid op de weg te waarborgen. TeamAlert voert binnenkort een onderzoek uit naar jongeren en hun ervaringen met de fatbike.

Er zijn twee projecten voor de e-bike/fatbike in ontwikkeling. Gezien de kracht en de omvang van fatbikes, en het feit dat veel jongeren onervaren zijn in het rijden met deze fietsen, brengt het risico’s met zich mee voor zowel de rijders als andere weggebruikers. Voor deze regeling moeten jongeren een speciale begeleiderspas aanvragen, vergelijkbaar met het concept van 2todrive voor autorijden.

Deze pas wordt verstrekt nadat ze een korte veiligheidscursus hebben voltooid. De begeleider die achterop de fatbike zit, moet ouder zijn dan 18 jaar en ervaring hebben met het rijden op een elektrische fiets en/of fatbike. Jongeren die rijden op een fatbike en meer willen weten over de nieuwe regeling kunnen contact opnemen met lokale fietsverenigingen of plaatselijke autoriteiten voor meer info.

Fatbike onder begeleiding Foto: Team Alert

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…