JONGEREN WILLEN REACTIE OP SOCIALMEDIABERICHTEN.

TeamAlert is een jongerenorganisatie die zich bezighoudt met jongeren en risicogedrag. Vanuit die visie richt TeamAlert zich op uiteenlopende relevante maatschappelijke thema’s die jongeren aangaan. Een meerderheid van de jongeren ervaart veel sociale druk bij het gebruik van social media. Ze zijn zeer actief bezig met het checken of hun berichten al gelezen of geliked zijn, blijkt uit onderzoek.
(1/3)
Het gebruik van social media onder jongeren en de druk die jongeren daarbij voelen, zorgt er ook voor dat zij hun telefoon soms in ongepaste situaties gebruiken, bijvoorbeeld als zij op de fiets zitten. Uit het onderzoek blijkt ook dat twee op de vijf jongeren wel eens gebruik maakt van WhatsApp, terwijl zij op de fiets zitten. Hierdoor zijn zij afgeleid in het verkeer, dat gevaarlijke situaties kan opleveren.
(2/3)
Verder blijkt dat drie van de vijf WhatsApp-en Instagram gebruikers niet zonder de applicatie te kunnen. Zij vinden de app onmisbaar in hun leven en voelt zich ook onrustig wanneer zij niet hun social media kunnen checken. De constante druk om zo snel mogelijk te reageren op berichten kan stressvol zijn voor jongeren, waardoor zij zich mentaal slechter kunnen voelen. TeamAlert wil de jongeren helpen.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Micke Muster - Rockin' Laura Lee

Laden...

Laden

Laden…