KAN HANDBALVERENIGING ORION GEHOLPEN WORDEN

Welke prijs vindt Rucphen nog acceptabel om handbalclub Orion uit de brand te helpen? Handbalvereniging Orion heeft problemen van de sluiting van de Vijfsprong. Nu die sporthal dicht is moet de club uitwijken naar Roosendaal. En lang niet alle leden willen daar naartoe. De eerste opzeggingen zijn binnen. RVP en VVD vroegen wethouder Laura Mathijssen om de sporthal langer open te houden voor Orion.

Misschien wel, zei zij. Maar dan moet de gemeente uitzoeken of de hal nu veilig genoeg is om er mensen te laten sporten. En hoe hoog het prijskaartje is dat aan zo’n heropening hangt. Wanneer er een nieuwe sporthal in Rucphen komt is nog niet zeker. Dat zorgt voor spanning bij handbalvereniging Orion, die altijd van oktober t/m april in De Vijfsprong sportte.

“Er zijn afspraken met De Roos en het Da Vinci College, maar de zaalhuur is hoger en het is veel verder weg. We hebben ongeveer honderd leden, daarvan is zo’n 80% jeugdlid. Veel kinderen kwamen zelf op de fiets naar De Vijfsprong. Nu moeten hun ouders ineens naar Roosendaal rijden. Als er maar een hal is, en misschien één toilet, kan men daar omheen alles zelf regelen” zegt  bestuurslid Nieuwlaat.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…