KENNISMAKING SPRUNDELSE CULTUUR JONGE KINDEREN

Donderdagmorgen 9 november kwamen om 9.00 uur, groep 1-2, en om 11.00 uur, groep 3-4-5 naar molen De Hoop Sprundel om kennis te maken met een rijk stukje nog werkende Sprundelse cultuur.  De molenvrijwilligers en molenaars hebben net zo genoten als de leerlingen. Ze hebben kennis kunnen maken met het afwisselend molen programma, rond de molen te wandelen en de molenaars aan het werk te zien.

Daarna in de molen genoten van allerlei molenweetjes, meel en graan leren kennen, de molensteen billen, de molen omwentelingen tellen en met verbazing kijken naar het neerdalen van een (meel)zak vanaf de meelzolder. Op deze manier beleefden deze kinderen hoe het er vroeger aan toeging in de molen als paard en wagen voor de grote molen deuren stonden. De werking van het “luiwerk” maakte indruk.

Met een filmpje over de molenmuis voor de jongsten en een film over de werking van de molen voor de ouderen, sloot men de eerste dag van de Vinkenbos Ateliers af want er volgen nog meerde Atelier molendagen. Het samen genieten als een groot gezin aan de ontmoetingstafel. Men overweegt om voor alle leerlingen een “Molen De Hoop Sprundel diploma” als herinnering aan dit molen bezoek te ontwerpen.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…