KINDEREN KOSTEN GELD, DAAR IS HULP VOOR

Steeds meer ouders vragen om hulp voor het aanschaffen van schoolspullen. Zo kunnen kinderen toch met een eigen fiets en laptop naar school. De stichting betaalt ook muzieklessen, sportabonnementen of sportkleding. Dat alles onder het motto: ‘Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen’. En daar wringt de schoen, want lang niet alle kinderen zijn in beeld bij de stichting.

De stichting Leergeld heeft 112 afdelingen door heel Nederland.  Ouders, die niet meer verdienen dan 120 procent van het bijstandsniveau kunnen er terecht voor schoolspullen, die niet door de scholen geleverd worden.

Voorheen kregen mensen per gezin één laptop en moesten broers en zussen het apparaat delen, dat hoeft gelukkig niet meer. In de coronaperiode is ontdekt dat het fijn is als ieder een eigen laptop heeft voor online onderwijs.

Het blijft moeilijk om hulp aan te bieden. Niet iedereen weet in het moeras van regels bij de juiste stichting aan te kloppen. Zelfs professionals kennen niet alle regels. Het is goed dat gegevens beschermd zijn, maar de regels kunnen ook een belemmering zijn om mensen aan te spreken.

Kinderen mogen niet de dupe zijn.

Voor meer info kijk je op: https://leergeldnoordwestbrabant.nl/nl/home

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Cock Robin - The Promise You Made

Laden...

Laden

Laden…