KLEDINGBANK RUCPHEN, OOK VOOR OUDEREN

In samenwerking met de Gemeente Rucphen heeft Stichting De Kringloper sinds 1 maart een Kledingbank in de kern Rucphen, waar inwoners met een laag inkomen de mogelijkheid hebben om gratis acht stuks kleding per maand, per persoon te komen uitzoeken. Inmiddels maken al heel wat mensen gebruik van dit initiatief.

Manager sociaal domein van Stichting De Kringloper, Natasja van Ineveld geeft uitleg. “Voor de kledingbank ontvangt de stichting van de gemeente middelen die zich terugverdienen in arbeid. Zo werken hier twee dames met een allochtone achtergrond die via het Werkplein zijn ingestroomd. Behalve het actief bezig zijn en het opbouwen van een vriendennetwerk stimuleert deze baan hun taalontwikkeling. De Kledingbank is bedoeld voor mensen die het financieel niet zo breed hebben.

Zij kunnen via Stichting Leergeld, Vluchtelingenwerk, het Werkplein Hart van West-Brabant, Stichting Het Warme Hart, de Voedselbank of hun contactpersoon bij de WMO een verwijzing aanvragen. Ook ouderen met een krappe beurs willen we bereiken. Mensen die niet gelinkt zijn aan onze netwerkpartners, zijn altijd welkom voor een gesprekje met de gastvrouw of vrijwilliger.”

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…