KLEINE GROEP JONGEREN ZAAIT ANGST IN ZEGGE

Een tiental jongeren veroorzaakt in Zegge een gevoel van onveiligheid bij een deel van de inwoners. Tegen de ruit van een net overleden bewoner zouden eieren zijn gegooid. Volgens iemand uit de buurt gebeurde dat bewust omdat de man had geklaagd. Aangiften bij de politie zijn niet gedaan, wel ontving de gemeente Rucphen meldingen van overlast. Ook is straatmeubilair beschadigd.

Het aantal meldingen is volgens de gemeente gelijk aan dat in voorgaande jaren. De problemen in Zegge zijn volgens verschillende inwoners en organisaties groot. Mensen voelen zich zo onveilig bij deze groep jeugd, dat ze ’s avonds liever een blokje om lopen om hen te vermijden. Het stabiele aantal meldingen bij de gemeente sluit niet helemaal aan bij het beeld dat bezorgde Zeggenaren schetsen.

Meerdere dorpsbewoners kregen te maken met scheldpartijen en intimidatie. Diverse organisaties in Zegge hebben wethouders, handhavers en politie gevraagd in te grijpen. Gemeente Rucphen heeft n.a.v. de meldingen uit Zegge maatregelen getroffen en neemt alle meldingen serieus. Ook in de avonden en weekenden is er toezicht. Hoe vaak die extra controles plaatsvinden weet de gemeente niet precies.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…