KRUIDENBIJEENKOMSTEN HEEMTUIN RUCPHEN HERHAALD.

Vanwege de enorme belangstelling voor de kruidenbijeenkomsten, willen we graag nog een serie bijeenkomsten organiseren in de periode mei – juni.

De bijeenkomsten vinden plaats op zaterdagochtenden. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

De data zijn: 7 mei, 14 mei, 21 mei, 28 mei (dit is na Hemelvaartdonderdag), 4 juni (voor Pinksteren) en 11 juni.

Kruiden hebben ons veel te bieden, ze werken zowel op lichamelijk als geestelijk gebied en kunnen een bezoek aan de huisarts voorkomen als het gaat om een verkoudheid, verwonding, een hoofdpijn of een verrekte spier.

Onze overgrootmoeders werkten ermee en het lijkt wel of wij, na een paar generaties, het gehele scala van hulpmiddelen uit de natuur zijn vergeten.

Kruiden kun je op allerlei manieren gebruiken; in een lekkere thee, om te masseren, als kompres, in bad, als zalf of als tinctuur. Maar ook bij je eten, cosmetica en verzorging, als hulpje in de tuin en zo zijn nog meer toepassingen.

In de Heemtuin in Rucphen aan de Baanvelden 12, kun je tijdens de 6 bijeenkomsten kennismaken met de geheimen van de geneeskrachtige werking van kruiden:

Tijdens deze ochtenden ga je ook zelf een tinctuur, zalf of olie maken.

Het gebruik van verschillende kruiden en oliën voor diverse aandoeningen wordt besproken.

In de laatste praktijkbijeenkomst maken we zelf kruidenolie, thee, capsules, tinctuur of zalf.

Elke bijeenkomst duurt ongeveer 2½ uur en start om 9:30 uur. De deur is geopend vanaf 9:15 uur.

Voor meer informatie of inschrijving mail je naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl onder vermelding van themabijeenkomsten Kruiden mei 2022.

De Heemtuin is op alle werkdagen geopend tussen 09:00 uur en 16:00 uur.
In het voorjaar en zomer zijn we geopend op zondagmiddagen en Tweede Pinksterdag van 13:00 uur tot 16:00 uur. Op Eerste Pinksterdag is de Heemtuin gesloten.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…