KRUIWAGEN MARS VAN ZUNDERT NAAR BRUSSEL

Iedereen heeft belang bij een gezonde bodem. Die zorgt immers voor gezonde landbouwproducten en daarmee ook voor gezonde mensen. Dat heeft weer effect op het beroep dat op de gezondheidszorg wordt gedaan. Om aandacht te vragen voor het gezamenlijke belang van een gezonde bodem, ging woensdag 24 mei de zogeheten Kruiwagen mars van Zundert naar Brussel van start.

In 8 dag-etappes wordt er met kruiwagens naar de eindbestemming Brussel gelopen. Voor de 1e etappe, van Zundert naar Loenhout, deelgemeente van de gemeente Wuustwezel, werd het startsein gegeven op de Markt in Zundert. Het vijftiental deelnemers werd door locoburgemeester Ralph Bogers opgevangen op de hoek van de Prinsenstraat/Molenstraat, waarna via de Molenstraat koers werd gezet naar de Markt.

De stoet werd geleid door een heuse Vincent van Gogh compleet met kruiwagen. In zijn gezelschap Henry Mentink die vorig jaar met een kruiwagen naar Parijs toog om op het hoofdkantoor van Unesco de planeet Aarde voor te dragen voor de Werelderfgoedlijst. Zijn ludieke actie heeft in ieder geval gezorgd voor navolging, want inmiddels zijn reeds meerdere Kruiwagen marsen in het leven geroepen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Jeannot - In Vuur En Vlam

Laden...

Laden

Laden…