KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE IN HET BRAVIS ZIEKENHUIS

Artificial Intelligence (AI) is het toverwoord van dit moment. Dagelijks hoor of lees je over kunstmatige intelligentie. Ook Bravis ontkomt niet aan het gebruik van AI. Is dat erg? Of is het juist een zegen? Binnen het ziekenhuis houdt de expertgroep AI4Bravis zich bezig met de toepassingen van deze ontwikkeling.

AI is een geautomatiseerd systeem dat taken uitvoert waar in het verleden menselijke intelligentie voor nodig was. Het imiteert het gedrag van mensen en leert zich dat zelf aan. Mooi voorbeeld zijn plaatjes van bruggen en motoren die je moet aanklikken om te laten zien dat je geen robot bent als je op een website wil inloggen. Al die data is gebruikt om de achterliggende algoritmes te trainen.

De potentie van AI voor de zorg is enorm. Het kan het werk efficiënter maken, de arts ondersteunen bij het maken van beslissingen, of processen beter op elkaar laten aansluiten. Een AI-programma werkt 24 uur, 7 dagen in de week en heeft geen last van vermoeidheid, drukte of stress. Meer info op: www.bravis.nl/actueel/kunstmatige-intelligentie-in-het-bravis-ziekenhuis

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Jeannot - Rotzooi

Laden...

Laden

Laden…