Onthulling kunstwerk Schijf op donderdag 5 juli 2018

Donderdag 5 juli is het zover: het kunstwerk in Schijf wordt dan onthuld. Bij die gelegenheid maakt de Borgesiusstichting ook de nieuwe naam en het logo van de St. Martinusschool in Schijf bekend.

Kunstwerk
Op het kunstwerk hebben thema’s en locaties die bekend zijn in Schijf een vaste plaats gekregen. Zo prijken op het kunstwerk: de R.K. kerk, Carnaval, R.K.V.V. Schijf, Buurtschap Schijf, de plattegrond van schijf, landgoed Carlier, Café Jagersrust en De Schouw. En uiteraard de nieuwe naam van de school.

Educatief
Aan het kunstwerk is een educatief tintje gegeven. De bedoeling van het kunstwerk is dat de kinderen van groep 2 tot en met groep elk jaar les krijgen over een thema. Voor de kleintjes is het een eenvoudige uitleg. De oudere leerlingen krijgen een diepgaandere uitleg. Bij het thema ‘Carnaval’ krijgen groep 2, 3 en 4 bijvoorbeeld  informatie over het masker, de kleding en het feest. De groepen daarboven krijgen dan informatie over de oorsprong en betekenis van het carnavalsfeest.

Zelf tegels maken
Nadat het kunstwerk aan het begin van het schooljaar aanzet heeft gegeven tot lesstof gaan de kinderen zelf een tegel bewerken. Nadat alle leerlingen van groep 2 tot en met 8 hun tegel hebben gemaakt, komen deze in de tweede helft van het schooljaar voor het kunstwerk te hangen. De kinderen kunnen zo pronken met hun eigen kunstwerk.

De ouders zien de beleving van de kinderen terug in hun kunstwerken. Aan het eind van het schooljaar gaan de kunstwerken van de kinderen weer van de wand, zodat het basiskunstwerk weer klaarstaat voor het volgende schooljaar.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

dinsdag 23 juli 2024

Last on air:
16:05 Hues Corporation with Rock The Boat (02:59)
16:08 Niels Korsuize with Zij Weet (02:47)
16:11 J-Jingle with Sweeper radio Rucphen lang 1 (00:14)

Now on air:

Bobby Prins with Het Maakt Niets Uit

Next on air:
16:14 Jan Koevoet with Jij Hebt 'n Plek In Mijn Hart (03:26)
16:18 Aaron D with Flashback (02:46)
16:20 J-Jingle with Sweeper kort altijd nieuws altijd muziek 2 (00:04)

Laden...

Laden

Laden…